dimarts, 11 de setembre del 2007

Tordesillas: poble covard!

Ja sé on no ens durà mai la mestressa de vacances: a Tordesillas. Covards! cridava tot mirant la televisió. I no només pel què fèien, sinó pel què no volien ensenyar. El poble de Tordesillas no permetia que es gravés i s'ensenyés per televisió la mort de Jaquerito. No és una tradició ancestral? No és motiu d'orgull cultural? No és una lluita justa? Perquè no ens ho voleu ensenyar? És potser massa cru, massa inhumà, massa injust? M'ha semblat un poble avergonyit per la seva tradició però covard per a reconèixer que és una bestialitat i que cal fer un punt i apart a la tradició i donar al Toro de la Vega una millor vida.
Espero que Jaquerito hagi estat la útima víctima d'una tradició antiquada i inadequada pel segle vint-i-u, quan tots haurem d'exercir una mica més l'ecologisme si no volem acabar de carregar-nos el què ens queda.
EM CORREGEIXO: Acabo d'enterar-me que Jaquerito s'ha salvat. Es veu que no donava "la talla" i al final l'han substituit. La víctima ha estat "Enrejado" que sembla que estava més preparat per fer de la seva mort un espectacle.

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Això mateix li he dit jo a en Rafa, mai aniré a aquest poble de salvatges, de "garrulos" de l'España profunda. Em cau la cara de vergonya.
Malparits, salvatges. Espero que algun dia paguin per tot el que fan aquests desgraciats.
Ni tradició ni punyetes, salvatjada perquè això no té un altre món.

Gemma ha dit...

perdò, volia dir no té un altre NOM

laura "la mama de la vivi" ha dit...

Crec que tots em de donar compte en aquesta vida dels nostres actes, estigueu segures.

Anònim ha dit...

Com l'expressió catiza. "En todos sitios cuecen habas". Disculpeu-me si us sentiu ofesos.

http://youtube.com/watch?v=Lk7GbWDgvxA&mode=related&search=

Gemma ha dit...

és terrible també, no t'ho nego.
A casa cada cop mengem menys carn, crec que de mica en mica ho aconseguirem.