dimecres, 23 d’abril del 2008

Desplomant gallines


Aquesta tarda en Donald i en Negrito han anat a còrrer amb l'amo. Han fet una volta llarga i han seguit molt bé tota l'estona fins que, prop d'una casa de pagès, els dos gossos han desparegut. L'amo els ha xiulat i no apareixien i en acostar-se a la casa ha vist la que estaven muntant. En Donald i en Negrito no es veien, però darrera unes mates volaven plomes de gallina.
L'amo ha demanat permís per entrar a una senyora velleta que era asseguda a l'era. Ha agafat en Donald i en Negrito, els ha lligat a un arbre i ha tornat cap a la casa per comprovar els danys. Han fet mal a alguna gallina? No, jove, no pateixi! Oh, sí, miri, aquí hi ha una gallina! L'amo s'hi ha acostat i el què hi havia era una muntanya de plomes. Remenant-les, de sota, ha sortit una gallina desplomada. No la toqui, jove, que pessiga!
Segons la iaia no cal patir per la gallina, les plomes li tornaran a sortir i no ha patit cap mal. Però l'amo, després de donar conversa una estona a la senyora s'ha compromès a tornar demà per veure com es troba l'animaló i per fer-los una visitar fins que estigui bé. A veure si ara la iaiona, per tal de no perdre's les visites i converses de l'amo es dedica a anar desplomant gallines ...