dimarts, 7 d’agost del 2007

La veritable fidelitat


La Gemma i en Rafa han perdut la seva Princi fa molt poc i no poden pensar en altra cosa, tot i que tenen dos gossos més. Si entres al seu blog (enllaç “Amics garrotxins”) és clar que últimament el centre dels seus pensament és la Princi i la seva lamentable pèrdua. I els entenc bé.

I és que qualsevol humà no coneix la veritable dimensió de la fidelitat fins que té un gos. Tant és si arriba a casa content, enfadat o trist, que les coses li vagin bé o malament, que tingui un adossat o un piset de trenta metres, que les factures a final de mes no el deixin dormir o que vagi sobradíssim, que et passegi amb un 4x4 d'aquells que porten ara els nou-rics o una tartana destartalada, que passis unes vacances de motxilla o et muntin un viatge o una estada a la platja amb tots els luxes .... Si canvies el teu status social i ets humà segur que et canvien els amics humans. Ara bé, si tens un gos al teu costat, segur que ell no se'n mourà ni canviarà el seu tracte. Els gossos no canviem d'amics de la mateixa manera que els humans. Si tens un amic caní, el tindràs per sempre.

Els gossos som així!! Ens agrada passejar amb els humans, jugar-hi, que ens acaronin, que ens protegeixin i ens cuidin. A la Princi no li va faltar res d'això durant el temps que va estar amb la Gemma i en Rafa i poden estar-ne ben satisfets. Ells donen i reben dels seus gossos quelcom que moltes vegades els humans no són capaços de donar-se entre ells, i en bona part és gràcies a que els cànids domèstics som agraïts i desinteressadament fidels.

A veure si n'apreneu sapiantíssims humans!!

2 comentaris:

Gemma ha dit...

gràcies per aquest escrit tan maco i amb tanta raó. Gràcies per dedicar unes paraules a la nostra Princi.
Gràcies de tot cor

un petò des de la Garrotxa

Anònim ha dit...

Ostres ¡¡ que maco i quina raó que tens Nervi. Em d'apendre molt encara els humans, que a vegades crec que només tenim el nom, de "humans" quan només nosaltres matem per odi (a altres humans), per plaer (les curses de braus)i per luxe (les foques) i aixó tan sols es un petit exemple.

En nom dels Humans, us demano perdó per tot el mal que us fem.