divendres, 29 de febrer de 2008

Hem participat en un recurs educatiuAquest matí hem estat al Club d'Agility, però aquest cop per fer-hi una cosa ben diferent: participar en un recurs educatiu dirigit a nens i nenes de les escoles de Girona. Es tracta d'explicar les feines i obligacions que comporta tenir un gos i tenir-ne cura, per a què els nens surtin del recurs conscients que un animal no és una joguina i que cal ser molt responsable i constant per a tenir-lo.
S'ha explicat als nens què s'ha de fer quan s'adquireix un gos (xipar-lo, vacunar-lo, censar-lo) i quina cures requereix (quin menjar se li ha de donar, que se l'ha de passejar cada dia faci el temps que faci, que se l'ha d'educar per a què es comporti bé a casa i al carrer, que s'ha de recollir les deposicions). Tot això ho han fet els nens amb uns gossos de fusta. I un cop acabada la part teòrica (tota a base de jocs i diàleg) ens han tret als gossos de carn i ossos. Els nens han esclatat d'alegria en veure'ns.
Els primers a sortir hem estat els tres arreplegats. En Josep ens ha presentat com el què som, gossos petaners que algú va abandonar algún dia i que hem estat adoptats per la Montse i la seva família. Després en Negrito ha fet una pisteta d'agility i han anat sortint altres gossos també a fer demostracions.
Un cop acabat els nens han pogut acostar-se a nosaltres i acaronar-nos. Vint-i-cinc nens!! Però, tot s'ha de dir, s'han portat molt bé i no ens han atabalat gaire.
Per nosaltres no ha estat res de l'altre món, però a la mestressa li ha agradat moltíssim participar en aquest recurs educatiu. Llàstima que la feina no li permet ser-hi cada dia, però pel mes que ve ja s'ha reservat un altre divendres per tornar-hi.