diumenge, 17 de febrer de 2008

Diari d'una excursió. De Sant Gregori a Cartellà, passant per no sabem on ...Apart de caminar, sense rumb ni destí fix, ens trobem amb un altre enigma al camí. Què carai és el què hi ha sobre aquest pi? (potser en Quim d'en Pirata ens ho sabrà respondre)
Pel camí, ens afegim a una de les reivindicacions de la gent de la Vall del Llémena:


I finalment, arribem a Cartellà. Darrera l'esglèsia improvitzem un picnic i després ..... a fer cabanes al bosc!

4 comentaris:

Manel & Marta ha dit...

Eiiiiii! a veure si proposeu aquestes excursions a la gent del club també

Quim ha dit...

Eps! la bola de fulles en el pi, es tracta d'un "Empelt de bruixa". És una malformació deguda a una parasitació per part d'un fong, que provoca un creixement de l'arbre incontrolat. En pins petits la malformació pot arribar a estendre's per tota la copa de l'arbre. Un fet curiós és que a Formentera es va observar com un xot (Otus scops) aprofitava la densitat de l'empelt per fer-hi el niu.
Si no recordo malament, en alguns llocs també se l'anomena "escopinada de gegant".

montse ha dit...

Gràcies Quim! I ara prepara't per riure. Els nens ja van veure l'empelt en una excursió amb l'escola i van dir-me que m'apartés del pi perquè allò era un NIU DE SERPS, que una senyoreta ho havia dit.

Idefix ha dit...

A mi també m'agraden molt les excursions. Corro per a tot arreu i estic tot el dia flairant. El papi m'ha dir que el proper cap de setmana sortirem cap un lloc que és Olot i a prop.
A més estic molt content perquè el tiet Ross m'ha bordat que tinc una nova cosineta bòxer que es diu Sara.