dimecres, 4 de març del 2009

Renteu-vos les mans.

Hi ha persones que permeten que els seus gossos dormin sobre els seus llits o que els llepin la cara (ejem, ejem!!!!). Doncs tots tranquils!!

La Dra. Kate Stenske de la Universitat de Kansas ha realitzat un estudi sobre la possibilitat de transmissió d'enfermetats entre gossos i persones.

Hi ha moltes enfermetats compartides entre els humans i els gossos. Prop del 75% de les enfermetats emergents són zoonòtiques, és a dir, són transferibles d'una espècia a l'altra. Ara bé, Stenske va analitzar el risc de transmissió entre espècies tenint en compte les estadístiques sobre l'estret contacte entre homes i gossos. Va centrar el seu estudi en la bactèria e-coli, comú en el tracte gastrointestinal d'humans i gossos, descobrint que l'e-coli té més resistència als antibiòtics comuns del què s'esperava, encara que les persones tenien més ceps farmacològicament multirresistents que els seus gossos.

Les estadístiques de l'estudi han mostrat que les conductes afectives de dormir amb el gos o deixar-se llepar la cara per ell, no significa un augment de ceps compartits de E-coli. En canvi, sí que s'ha mostrat una associació entre ceps d'E-coli resistents als antibiòtics i propietaris de gossos que no es renten les mans quan haurien de fer-ho.

Així que, dormiu amb els vostres gossos, deixeu-vos llepar, però renteu-vos les mans!!!

Font: Scitech-News

3 comentaris:

Anabel ha dit...

No ho hagués pensat mai que hi ha més "perill" en no rentar-se les mans que en deixar que et llepin o dormin amb tu... Cada dia s'aprèn una cosa nova!!

Anònim ha dit...

Hola Montse!

La veritat que és un estudi força interessant perquè em fa l'efecte que, entre els propietaris, hi ha dos pols:
1. "Els gossos són els meus nens i per tant els deixo fer de tot" (com menjar dels meus coberts).
2. "Els gossos són bactèries, virus i fongs amb potes i per tant els rento una vegada a la setmana, ho desinfecto tot amb lleixiu+detergent+antifúngic+antisèptic i els mantinc en una caseta al jardí".
I, entre els dos punts, hi ha el teu article.

Una abraçada,
Roser.

P.D- Si vols fer un cop d'ull al meu blog és www.lladruc.wordpress.com

laura "la mama de la vivi" ha dit...

jo tampoc tenia ni idea. Encara que la veritat, mai he tingut excesives manies en que em llepi la Vivi.