dilluns, 4 d’agost del 2008

Parc per a gossos

Malauradament, a Catalunya, les actuacions de les administracions públiques respecte als gossos es limiten al manteniment d'un cens, a la instal.lació d'expenedors de bosses, la recollida d'animals abandonats i, en alguns casos, la organització de campanyes de vacunació o esterilització. El gos és tractat més com a un problema de salut pública que com a un ésser viu que conviu amb els humans.

Hem de ser conscients que els gossos ens hem convertit en un habitant urbà més, i que per això cal donar-nos uns serveis i exigir-nos el compliment d'unes normes a través, és clar, del nostre propietari.

A Vitacura (Xile) han tingut una idea genial. Han adaptat un espai només per a gossos. I no és només un pipí-can, ni un tancat en un descampat. Es tracta d'un espai dins un parc públic enorme, vallat i molt ben pensat. És un espai per a socialitzar el gos, per a educar-lo i per a disfrutar-hi. Perquè, a més de les mesures higièniques, s'hi han tingut en compte les necessitats lúdiques del gos. I per això, s'hi han instal.lat uns obstacles inspirats en els d'agility, per a què el gos pugui ser estimulat, educat i pugui jugar amb el seu amo i altres gossos.

Nosaltres no som competidors d'agility, però en disfrutem molt. Perquè fer agility no és només per a fer competició, sinó per a educar i establir llaços amb el teu gos a través del joc. Tot plegat, molt beneficiós tant per al gos com per al seu amo.

El projecte de Vitacura ja ha estat explicat a l'Ajuntament de Sant Gregori. Seria fantàstic que el nostre poble fos innovador respecte al tracte amb els gossos.

4 comentaris:

Esther ha dit...

Tinc la intuició que aprovaran el projecte de la teva mestressa, Nervi, i mir aque sóc una mica bruixota, jejeje. Digue-li que compta amb el nostre suport pel que faci falta, i que calen més persones com ella que no es limitin a dir: "Estaria bé que..." sinó que intenten dur-ho a terme per poder dir: "Per fi hem aconseguit..." Gràcies per ser com sou i per no defallir mai. Intentarem seguir el vostre exemple, i divertir-nos molt amb vosaltres al super parc de gossos de Sant Gregori!

Marta ha dit...

Ostres que genial! A veure si teniu sort!!!! Potser llavors serà més fàcil que altres ajuntaments tb ho facin

Anònim ha dit...

Això seria molt bó. Potser ens arribariem i tot per St Gregori a fer una mica d'agility, o alguna cosa semblant... Ja està en Casper a punt??

Unknown ha dit...

Perquè són uns egoistes: el problema de salut pública són ells i no nosaltres.