dimarts, 18 de març del 2008

Una de banderilles

La Gemma, en el seu blog, m'ha despertat la vena antitaurina. La mestressa me n'ha parlat de les curses de braus i, evidentment, jo m'he posat de la part del toro. També m'ha explicat que ella de petita en va veure unes quantes de curses de braus, asseguda a la grada de la Plaça de Toros de Girona. M'explica també que des de la part més alta de la grada veia els braus dins un tancat, esperant l'hora que se'ls obrís la porta de la seva cruel mort. Ella no mirava mai cap a la plaça, sempre s'hi posava d'esquenes. Només li agradava el “paseillo” inicial, quan sortien els toreros vestits de llampants colors i els cavalls dels “rejoneadores”, que provenien de la quadra on ella anava a muntar (aquesta era la raó per la qual ella era allí, amb els seus pares i amics)

Els toros del tancat de darrera sortien a la plaça, amb una bandereta vermella clavada sobre l'espatlla que no portàven abans. Quan sonava la música que anunciava l'entrada del toro a la plaça la mestressa se n'anava a jugar. Més tard, el mateix toro apareixia altra cop a la part de darrera, arrossegat, sagnant, mutil.lat, enforquillat per un munt de banderilles, despreuat.

Aquest post va especialment dedicat a un toro que no va arribar mai a nèixer, però que definitivament va convertir la mestressa en una activista anti-taurina requeteconvençuda. La seva mare va ser torejada en una plaça de poble i un cop acabat l'espectacle, va ser sacrificada. Dins les seves entranyes hi havia un toret petit, que no va tenir ni tan sols l'oportunitat de néixer. Gràcies a aquella persona que va dur-lo davant els nens i va ensenyar-los-hi, que va donar a aquells nens una lliçó que no oblidaran en sa vida i que reforça el seu convenciment anti-taurí profund i irrebatible amb qualsevol argument.

I, per restar-li dramatisme a aquest post, afegiré unes quantes raons diferents a les que sempre s'exposen (i amb les que també combrego) per a anul.lar aquesta fiesta nacional tan vergonyosa:

  1. Estalvi de 564 milions d'euros anuals dels fons públics que es destinen a subvencions relacionades amb el món taurí.

  2. Recuperació d'espais verds públics molt cèntrics i grans.

  3. Millora de la imatge del “macho ibérico”, que queda molt malmesa quan els toreros s'enfunden dins un traje de luces. Que no se n'adonen que els posa tot el paquet a un costat i semblen esguerrats i guerxos?.

  4. Es menja més a gust si no tens un enorme cap de brau penjar a la paret, encantat mirant l'amanida de la taula, que sembla que vulgui menjar-se-la.

  5. Les taques de sang són de mal treure, fins i tot amb aigua oxigenada.

  6. Si aquesta festa és un homenatge al toro, perquè el treuen arrossegant-lo i no sobre les espatlles dels “banderilleros”. Podria instaurar-se un nou esport nacional: “el paseillo del toro bravo”. Aixecant 500 Kgs. si que es podrien qualificar de valents.

  7. Diuen que els xinesos volen instaurar aquesta festa al seu país i estan construïnt places de braus. Doncs si aquí les prohibim potser es millorarà el trànsit a rambles i carrers d'algunes ciutats perquè els xinesos de la càmara fotogràfica penjada al pit es quedaran a casa.

  8. Corregir els errors és de savis, més que mantenir una tradició desfasada i cruel.

  9. Importantíssim, cal una renovació de la indústria del souvenir. Ja n'hi ha prou de torets de plàstic a sobre les televisions, que estem a l'era de les pantalles planes i la figureta no hi ha qui l'aguanti!

  10. I per últim, la llengua espanyola s'enriquirà perquè les banderilles comestibles continuaran essent boníssimes!



7 comentaris:

Lluís Lleida ha dit...

Eiiiiii! Companys, us convidem a enviar les vostres fotos fem muntanya (o agility) a www.moviendolacola.blogspot.com. Cal que ens diguis el teu nom i quina muntanya o activitat estas fent!
Apa, guau!

montse ha dit...

Hola Lluís! A veure si el temps ens deixa fer alguna excursió amb els gossos aquests dies, que la cosa comença malament. Estarem per La Garrotxa, així que podrem fer alguna fotillo xula.

montse ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
laura "la mama de la vivi" ha dit...

bonissim el "alegato" per treure les curses de braus ¡¡¡¡

ai ¡¡¡ LLuís, aqui per Terrassa, tenim la Mola, quan pujem ja us enviarem foticos.

Unknown ha dit...

A mi tampoc no m'agraden aquestes coses. M'ho han ensenyat els papis!!!

Ja fora hora que les anul·lessin.

Per cert, jo també vaig estar a la Garrotxa fa unes setmanes i m'ha dit el papi que hi tornarem un dia d'abril.

Que posareu les fotos?

Elanus Scriptus ha dit...

Esperem que algun dia acabi aquesta barbarie.
Salutacions!!

Lluís Lleida ha dit...

Eppppp! On son les fotos??? No direu que la pluja es un impediment per fer muntanya!!! Ving que a www.moviendolacola.org (sí, ja tenim domini) les esperem.
Salut.
lluís
info@lafabricadetextos.es