diumenge, 23 de març del 2008

Vacances aigualides

El tema d'aquestes vacances de setmana santa: l'aigua.

Divendres vam anar a Les Planes amb uns amics i els seus gossos per a fer una excursió pels gorgs. L'avi Joan, expert coneixedor del Riu Brugent, va acompanyar-nos i va fer-nos de guia.

Aquest era l'inici de l'excursió, cap a les deu del matí, rumb al gorg de Santa Margarida, amb els nens i els gossos sempre marcant el pas i el camí:



I aquí ens podeu veure, gossos i nens, enfilats dalt d'una roca:



La visita va acabar a les Grutes de la Torra, unes coves molt fosques, amb estalactites i estalagmites i amb el terra ondulat per la calcificació. Impressionant! I mireu com van fer-s'ho els humans per travessar els petits i que no es mulléssin els peus (la mestressa m'explica que aquesta tècnica ja la utilitzava l'avi Joan quan ella era petita i la duia al riu):



Ahir va caure una pedregada a Sant Gregori, i la única cosa que vam poder fer, va ser sortir una estona a la terrassa a patinar sobre gel. Sï, sí, mireu com va quedar tot:



I, finalment, aquest matí, el temps ens ha donat una petita treba i hem aprofitat per arribar-nos fins al Llémena a veure si el cabal de l'aigua havia pujat. El riu no baixa massa ple, però comparat amb com estava fa uns dies, podriem dir que fa mig goig. Fins i tot hi ha alguns punts on es pot sentir la remor del corrent d'aigua:


3 comentaris:

Marta ha dit...

Quina enveja!!! Nosaltres també volem anar a les Planes!!! Aquestes excursions s’avisen ehhhhhhhhh

montse ha dit...

Marta, això s'improvitza en un plis. Una trucada i en una horeta ja ens posem en camí: el temps de preparar motxilla, una truiteta i uns bocates. Quan us vingui bé, ja ho sabeu, trucadeta al canto, que nosaltres per excusions sempre estem a punt! A més amb aquestes petites pluges els gorgs segur que ara estan molt més bonics que divendres.

Marta ha dit...

Doncs t'agafo la paraula!!! A mi tb m'agraden molt les excursion, i més encara si em puc endur les feres, m'agrada molt veure com gaudeixen de la natura.