diumenge, 3 de maig del 2009

Controlant estímuls

Fa quatre dies que la mestressa i en Negrito ens tenen abandonats. Han estat fent un seminari amb la Monique de Roeck (a la foto, treballant amb la seva gossa Amber). En Negrito hi participava per a fer pràctiques i així poder mostrar als assistents com s'ha de treballar la comunicació entre amos i gossos, sobretot quan hi ha estímuls adversos que poden causar por, inseguretat, irritabilitat o reactivitat.

La mestressa està entusiasmada, perquè ha conegut una persona que li ha sabut transmetre que existeix la possibilitat de llegir el llenguatge dels gossos i, de la mateixa manera que nosaltres comprenem què signifiquen alguns gestos o paraules humanes, els humans també poden aprendre a entendre'ns a nosaltres, perquè nosaltres intentem moltes vegades establir aquesta comunicació i no trobem resposta per part dels humans.

Durant el seminari en Negrito ha "demanat consell" a la mestressa davant un estímul que a ell li era desagradable, i la mestressa ha sabut donar-li la resposta i han solucionat conjuntament el problema, evitant un conflicte. També han pogut comprovar que poden augmentar enormement la seva compenetració i treballar plegats molt concentrats i sense atendre a estímuls adversos del voltant. I en només tres dies de treball, la seva comunicació i evitació de conflictes ha millorat molt.

I una altra cosa que m'empipa una mica que la mestressa vagi dient: Resulta que en Negrito, tot i la pallissa de llargues estones d'espera dins uns transportí i el llarg viatge de cada dia, ha estat molt més concentrat i ha treballat molt millor que de costum. I segons la mestressa (maniàtica ella!!) això es deu a que en Negrito ha disfrutat de moltes hores d'"exclussivitat" amb ella i el fet d'allunyar-se de mi i en Donald i d'estar només amb ella, l'ha ajudat a estar més relaxat i receptiu.

Conclusió: A partir d'ara la mestressa vol treballar cada dia una estona amb exclussiva amb en Negrito, seguint les premises del seminari de la Monique de Roeck. A veure si haurem de començar els tràmits de divorci a casa!!

3 comentaris:

Esther ha dit...

Va Nervi, no et posis gelós! Això serà un bé per tots, no només per en Negrito, sino per tota la família!!!!
Teniu una mestressa genial que tot el que fa és pensant en vosaltres i en el vostre benestar ;)

Unknown ha dit...

Bon dia Nervi!

vaig conèixer a la teva mestressa i al Negrito aquest cap de setmana, i et puc dir que van fer un treball per treure's el barret!

Us desitjo molta sort!

Anònim ha dit...

FELICITATS!!! Volem que ens expliquis moltes coses!
Mar