dilluns, 17 de maig del 2010

Ensenyant el "back through" a en Negritu

La mestressa fa dies que assaja un exercici amb en Negritu, que en diuen “back through”. Es tracta que el gos s'allunyi tirant enrere, faci un gir de 180 graus per quedar d'esquenes al guia, i torni anant enrere fins acabar enmig de les cames del seu guia.

És un exercici complexe d'ensenyar, perquè s'ha de fer en tres passes, i es comença a ensenyar al revés de com s'executa.

Comencem doncs, amb el gos entre les nostres cames (per això la mestressa ja li havia ensenyar a en Negritu l'ordre “cames”). Després se li ensenya al gos el gir de 180 graus. A aquest gir la mestressa l'ha anomenat “nine” (perquè? Doncs em sembla que ni ella ho sap, jejeje!!!)

El següent pas ha estat donar-li distància a aquest exercici, de manera que, un cop fet el gir de 180 graus en Negritu hagués de fer unes passes enrere per colocar-se a la posició final (enmig de les cames de la mestressa). Ja hi havia dues instruccions lligades: “nine”-”enrere”

Avui han començat a introduïr la tercera part de l'exercici: que en Negritu es separi de la mestressa anant enrere abans de començar a fer el gir de 180 graus.

I aquí hi ha el video, que aprofito per explicar-vos les fases d'una sessió d'entrenament que, com veureu en aquest cas, acaba amb el gos desconcentrat sense saber què ha de fer.

Primer la mestressa fa uns exercicis per a concentrar en Negritu. Quan en Negritu es troba centrar a la sessió, comença a introduïr-li l'”enrere” inicial. Sembla que en Negritu va pillant l'exercici i va lligant les tres fases: “enrere”-”nine”-”enrere”. Però .... ai!!! Què li passa a en Negritu que de cop no sap què ha de fer i comença a crear conductes sense atendre a la mestressa??: .... Doncs que els nens estan picant la porta de la terrassa per sortir i l'han desconcentrat. Final de la sessió!! Val més prendre-s'ho bé!!

Veieu el video:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Uff...no sé si es que estic sensible o què però se m'han posat els pèls de punta i els ulls vidriosos. Potser la gent es pensa que estic malament però tinc les meves raons. En Negrito, un gos de carrer, s'ha convertit en un gran gos i tot gràcies a la paciència i perseverància de la seva mestressa. M'has de permetre que t'utilitzi com exemple de que un gos rescatat salvatge d'un bosc es pot convertir en un company educat, concentrat i que pot realitzar qualsevol tipus de treball.
Gràcies Montse per demostrar-ho ;-)
kira&Shyla&Mar

montse ha dit...

Coneixes prou bé en Negritu i la seva història i per això les teves paraules m'animen tant. Et vaig dir que ho aconseguiriem, i ho anem fent.

Gràcies a tú per creure en nosaltres i per animar-nos des del principi, quan les coses no pintaven gaire bé. Si hem tirat endavant ha estat gràcies als ànims de gent com tú. Ens vas empènyer molt al principi i ara, com un fill que es fa gran, anem tirant solets, però sense oblidar mai d'on venim.

Piga ha dit...

Estic impressionada!!! En Negritu el vas recollir d'un bosc...? Ostres! Es admirable el teu do amb els gossos...