dijous, 10 de setembre del 2009

Tornada a l'escola (aquest cop amb reforç positiu!!)

Resulta que la mestressa fa temps que té cert remordiment: ella ens ensinistra a nosaltres amb mètode positiu, però veu com a l'escola dels nens es continua utilitzant el càstig o les "amenaces" com a elements educatius. I és clar, a ella li remou la consciencia. Fins i tot va arribar a parlar amb una professora l'any passat, per demanar-li que enviés bones noticies a casa, per ella poder motivar els nens, felicitant-los i premiant-los pels esforços que ella no veia. Però, ai! Només en va rebre una d'aquestes notes, just dos dies després de la reunió. Després, l'acord amb la professora es va fondre. Educativament parlant, rebiem més bon tracte els gossos que els nens de casa.

Doncs resulta que en la reunió del nou institut d'en Pau es va presentar l'element comunicador pares-educadors: l'Agenda!. I van explicar que, apart de les amonestacions, aquest element també seria portador de bones notícies, perquè volien que els pares també compartíssin amb els seus fills les coses bones que passaven a l'institut. Biiiiiiiiingo!!!! Clic-clic-premi per l'institut!!!!

A veure si aquesta manera de fer ensenya als nens a ser més tolerants i dialogants, a tenir en compte tot a l'hora de jutjar una persona. Tots plegats som la suma dels nostres errors i acerts, però de vegades sembla que la gent només recorda els teus últims errors quan és hora de jutjar-te o perdre't de vista.

Així que "clic-clic-premi" als que utililitzeu el mètode positiu, no només amb els vostres gossos, sinó amb tota la gent que us envolta.